pátek, října 20, 2006

Breberky


"A preco je mama chora? Lebo na ni prisly zly breberky. A preco na ni prisly zly breberky? Pretoze ste je s Lizou pritahly ze skolky. Ale preco je mama chora a my nie? Lebo vy mate vela dobrych breberek, ktery zahnaly zly breberky, takze neste chore. A preco mamine dobre breberky nedaly baci baci zlym breberkam? Lebo mama mala malo dobrych breberek. A preco mala mama malo dobrych breberek? Lebo ste ju nenechaly s Lizuchou vyspat."
Taka truba, aby sa ptala sama sebe preco mamu nenechaly vyspat Evita neni. Spinavim retorickym trikem, jsem jednak na priserky svalil vinu za Slavcin zapal plic, ale hlavne jsem ukoncil nasi sofistikovanou imunologickou disputaci, kterou Evita opakoval alespon trikrat denne. Nevynechala ani jeden z deseti dnu, kdyz se Slavka v posteli potila tak, ze propotila malem i dreveny brdleni. "A preco je mama chora ..."
Deset dni jsem s priserkama bacovali po nasom. Nez bylo mame lip, tak za nas varili cinani a taliani. Nez do Budy prisel maraz, tak i zmrzlinove cukrarny. Bylo nam fajn a mame uz je snad taky. Zpatk do knihovny....

Žádné komentáře: