sobota, listopadu 25, 2006

Jeden a pul kocky rocne

Kazdej mame svoje uchylky. Slavka trpi mimo jine nutkavou potrebou sbirat na ulici bezprizorni kocky. Uz tak vybavila nekolik spratelenych rodin a jinym neznamym rodinam dost mozna dopomohla od domaciho mazlicka (i kdyz to asi ne, nebot kazda kocka vyzadoval znacne investice do veterinarnich farmak, aby mohla fungovat bez parazitu).
Poslednim ulovkem je Luisa-Sona (damy se nemohly shodnou na jmene, tak se to vyresilo radobyaristokratickym kompromisem. Luisa je momentalne nejoblibenejsi panenkou Lizuchy, ktera je neustale taha, hra sa s nou a vozi ju v kociku. Jako o kazdou jinou panenku se o Luisu obcas popera s Evitou, pricemz ji vcera malem pretrhly.
Zda se, ze vsechny nase kocky musi mit nejakou zasadni uchylku. Luisa zda se postrada elementarni pud sebezachovy, nebot Lizinu spolecnost vyhledava a odmita se klidit ji z cesty, i kdyz ji to v roli ochrance zvirat dost casto doporucuji (dostatecne nevybiravym z pusobem - avsak ani hus-hus ani placirka nestaci). Krome toho si s oblibou cuca palec. Tedy oba dva palce zaraz. Respektive ty briska na tlapkach, ve kterych kocky schovavaji drapy (nejsem si jist, jestli tvrzeni, ze kocky maji palce neodporuje soucasny poznatkum v biologii). Kazdopadne pri tom priserne mlaska a vrni blahem. Holt kazdej mame svoje uchylky ...

PS: Vzhledem k tomu, ze vsechny kocky, krome Felixe, se po preckani zimy v nasi domacnosti nekam prestehovaly, mame doma v prumeru 1,5 kocky. To jen, ze jsem zapomel vysvetlit ten nadpis.
Posted by Picasa

Žádné komentáře: