úterý, října 09, 2007

Uspesne dobacovano

Tak uz mame nase priserkovsko-slamenovdovecke bacovani za sebou. Vsechno klaplo v pohode. Na maminu navrativsi se po osmi dnech necekala zadna prirodni ani jina pohroma. Snad jen s vyjimkou sopky, ktera nam za tyden vyrostla v koupelne. Potvora chrlila jeden spinavej hadr za druhym...Z nezvykle intenzivniho souziti mame radu zajimavych zazitku a postrehu.



  • Nejvetsi stres vznikl z hromady predvareneho jidla. Mama mela strach o nase zaludky, tak navarila pro pet nikoli pro tri. Bohuzel nase lednicka umi vyrobit pouze subtropicke klima (v zime i teploty mirneho pasu), takze jsme museli rychle bastit, aby nam to nesezraly breberky. Zvanec jsem ubranili a uz i stravili.
  • Bugatka je zajimavy vychovny nastroj. Priserky se tam obcas rubou, kousou, stipou a skrabou jako kone, psi a jina havet dohromady. Pritom jsou ale pripoutany tesne vedle sebe, takze se nemuzou rozutect. Po nekolika soubojich i ony prisly na to, ze takhle se mydlit nejde a zacaly spolu vyjednavat. Nejdriv mysli a mluvi a az pak se pripadne bijou. Pokrok, i kdyz jen castecny.
  • Ke svemu nesmirnemu prekvapeni, priserky zjistily, ze tata umi byt palicatej alespon tak jako ony. Pri beznem fungovani to tak nevynikne, neb muzou pendlovat mezi mamou a tatou a leccos uhrat. Minuly tyden toho uhraly min a sokovane, obcas udelaly co si tata vypalicatil.
  • Evita brala vazne maminu pripominku, aby budila tatu, kdyby se mi nechtelo vstavat. Brala to tak vazne, ze me nenechaval dospat a konzistentne se dobivala ke me pod perinu v 6.45, tj. pul hodiny predtim, nez musime vstavat. Do skolek i do skol jsme tak dorazili driv nez obvykle.
  • O vikendu jsme meli navstevu, tak jsme vyrazili na vylet do Visegradu. To je neco jako mystni Karlstejn nad zakrutem Dunaje. Obe priserky poctive vyslapaly az nahoru. Obe dve jsem na kone opravdu vzit nemohl a ony se zase nemohl domluvit, ktera pojede. Tak slapaly. Musel jsem ovsem vymyslet vselijaky hricky a ptakoviny, aby zapomely, ze se vlastne chteji pobit. Az vam budou nekdy tvrdit, ze 2 km do prudkeho kopce nevyjdou a ze uz "nevladzu" neverte jim a delejte "ihaaahhaaa" az bude listi padat.
  • Ad foto. Toto by jim mama nedovolila, neb peclive hlida co, kde, ktera priserka uzme. Tatovi se prirozene nechtelo hlidat kazdou priserkovskou vypravu do kuchyne, takze tam obcas neco vydrancovaly. Kuprikladu misu jablek. Kvazi-ohryzky pak musely chroustat jeste dva dny, takze je drancovani alespon na chvily preslo.

Posted by Picasa

Žádné komentáře: