sobota, listopadu 22, 2008

Cernoska v kuchyni

Rodic by cekal, ze po sesti letech souziti s priserkama ho jen tak neco neprekvapi. Ovsem, kdyz Liza zmenila behem nekolika minut rasu - z blondyny na nejtmavsi rovnikovou cern - zavladlo doma jemne zdeseni. Zahy se ukazalo, ze pricinou je drobna zamena kosmetiky. Liza nepostrehla subtilni rozdil mezi tradicne bilou kosmetikou na oblicej, a tradicne cernou kosmetikou na obuv. Poctive si natrela oblicej a zvlaste rty, cimztopadem i zuby a obe ruce.
Nezbylo nez zahajit zachrannou operaci. Kdyz ji Evita po osme za sebou cistila zuby, zacala konecne prosvitat beloba. Po sestnacte se i dasne vratily k puvodni ruzove. Zbytek rodinneho osazenstva se venoval odbarovovani koncetin. Dvanact davek sprchoveho gelu, za podpory rejzaku dosahlo kyzeneho vysledku. Liza muze vyrazit na vecerni baletni predstaveni bez nahubku a bez rukavic.
Nutno dodat, ze nekde kolem desateho kola cisteni, jsem zacal Lizu obdivovat. Prestala revat, smala se nasim odbarvovacim snaham a vesele nas v zajeti bublin povzbuzovala. Liza je holt Liza a vlastni streleny napady ji nerozhazi. Nezbylo nam nez se zacit chechtat s ni.

Žádné komentáře: