pondělí, ledna 05, 2009

Odkud ses?

Priserky s mamou maji odpoved relativne jednoduchou. Bydli v Madarsku, mluvi madarsky a jsou v madarskych institucich, takze celkem snadno vysvetli, ze jsou ted z Budapesti, ackoli puvodne z Kosic a Prahy.

Se mnou je a bude slozitejsi; asi budu na vyse uvedeny dotaz odpovidat letos jenom pisemne. Uz to, ze bydlim v Budapesti, ale nemluvim madarsky vyzadovalo delsi vysvetlovani, ale letos to nabere jeste casovou dimenzi:
  1. v pondeli od rana do ctvrtka odpoledne budu jako zamestnanec videnske Akademie ved asi z Rakouska, ale vecer budu mozna i ze Slovenska, neb kamarad z Brna ma v Bratislave volny kvartyr
  2. od ctvrtecniho vecera do pondelniho rana budu zase z Budapesti, ackoli stale na americke univerzite, ktera je, ale zase tak uplne neni, i madarskou univerzitou
  3. krome toho jsem taky obcan a danovy rezident Ceske republiky.
Ja si v nejasne stredoevropske identite celkem rochnam. Nakonec je to navrat k normalu, neb vsichni nasi predkove byli z Ceskoslovenskeho pohranici, kde podobny gulas byl spise standardem nez vyjimkou. Avsak uredniho simla ve ctyrech jurisdikcich rozpaluje otazka odkud jsem do bela. Na takovy exoty nejsou ani v EU jednoduchy kolonky. Jsem fakt zvedavej odkud ze to oficialne letos budu a jestli se to vubec podari definitivne zjistit driv, nez se to zase zmeni.
Navic budou evropsky volby a ja nevim, jestli mam volit ve Vidni ci Budapesti ...

Žádné komentáře: