neděle, prosince 04, 2005

RSS: Vot kakaja technika

Nebavi Vas x-krat tydne kontrolovat, zda se nam podarilo pripsat dalsi priserkovsky pribeh? Prenechte tu starost svemu pocitaci.

Nase pribehy se rodi nahodile (obvykle kdyz se snazim napsat dalsi kus dizertace, ale vubec mi to nejde - coz je bohuzel taky dost obvykle), takze tezko muzeme slibit pravidelnou aktualizaci v nedeli v 7 ci tak neco. Nicmene nas blog je vybaven RSS zpravodajskym kanalem, coz je vymozenost, ktera Vam da vedet, kdyz neco pripiseme. Podminkou je, ze mate v pocitaci RSS ctecku. Pak staci:

a) pretahnout tuto ikonku do ctecky nebo

b) vlozit do ni tento odkaz: http://budafoto.blogspot.com/atom.xml

Pokud pouzivate Mozillu Firefox (nas oblibeny program na cteni internetovych stranek), pak se Vam pri cteni nasi hlavni stranky v pravem dolnim rohu objevi mala oranzova ikonka. Staci na ni kliknout a uz jste prihlaseni k odebirani novych zprav. Budou se Vam zobrazovat v "Zalozkach/Bookmarks" jako Budafoto.
RSS kanal jse taky vlozit do personalizovanych stranek na Googlu ci MyYahoo. Mate-li jinou RSS ctecku (RSS News Reader) musite na to prijit sami. Nemate-li ctecku vubec, nejakou si urcite vyberete tady.
Pokud Vam "takaja technika" prijde pro kocku, vubec se Vam nedivim. Budete se vsak muset dale vystavovat zklamani, ze v blogu neni nic noveho. Snad to alespon bude znamenat, ze doslo k pokroku v me disertaci. Posted by Picasa

Žádné komentáře: