čtvrtek, ledna 05, 2006

Prvni narozeniny




A je to tady. Je to presne 365 dni co se na svet vyctveral maly E.T. - Liza (viz foto 1). Za rok nam vyrostla a zkrasnela (viz foto 2) a spoustu toho pochytila. Gratulujeme a dekujeme vsem gratulantum, kteri se k nam pridali za pohlednice i e-pohlednice.
S kazdymi narozeninami jedne z priserek vyplouva na povrch fakt, ze jsme o rok starsi. Pri silvestrovskych radovankach, ci vlastnich narozeninach si toho clovek malem nevsimne. Nakonec je to rutina, kolikrat jsme to uz slavili, ze ... Kdyz, ale priserka slavi prvni ci druhe (dal jsme se zatim nedostali), da se rok zmerit jinak nez casem. Kuprikladu na centimetry (neco pres 30) ci kila (tak asi 6).
Ovsem nejneuveritelnejsim metrem je vsechno to, co se za rok na uci. Pred rokem Liza umela jen pit, curak, kakat, koukat, spat a rvat. Za jediny rok obohatila repertoar cinnosti tak, ze uz se jich nikdo nedopocita, neb kazdou chvili vymysli novou ptakovinu. Joj, kdy nam to uceni slo taky tak snadno. To uz jsme ale u klesajicich vynosu z rozsahu, cimz se vracim k rozepsane kapitole disertace. Jdu psat a pak slavit.

1 komentář:

VS řekl(a)...

Tímto se přidávám k Líziným gratulantům a i když se mi nepodařilo přesně rozluštit všechny uvedené činnosti, které se naučila za poslední rok, přeju jí, aby nejen její mezní produkt práce (MPL), ale i ostatní činnosti byly následující:
1)spojité a definované na R
2)rostoucí na celém Df
3)lim MPL = x (konstantni MPL)
zejmena pro bohulibe cinnosti

Dále jí přeju, aby její výška nadále pokračovala v nastaveném trendu a platilo, alespon pro nekolik prvnich pětiletek, ze
f´(x)>0 (rostla).
V