pondělí, května 25, 2009

Sobota

06.30 budicek
07.00 odjezd na kone
07.30 umyvani, cesani, sedlani konu
08.00 sedame na kone a vyrazime na louky a cesty v kopcich nad Budakalasz. Liza poprve sama soferuje kone (jeste, ze kun vi kam na jit).
09.30 jsme zpatky z projizdky. Paseme kone a cpeme je mrkvi ci jabkama (strouhaj si to sami).
10.00 dostavame povoleni ku hre na skvorce. Mama s Lizou mizi ve vetvich. My s Evitou ozirame dole, avsak jen dokud Evita nevymysli pohodlnejsi a elegantnejsi zpusob. Liza skace dolu a hnes se opici. Pritom zjistujeme, ze kone zerou tresne a umi vyplivnout ozuzlane pecky (Liza taky).
11.30 dokonale napchaty a se zasobami pro matersku skolku (a spital a akademii) se loucime s Lacibaciho tresni.
11.45 Uz jsou i jahody. Pazravost automaticky zvetsi objem nasich pazerakov (zaludky uz jsou plny), takze v nas mizi dalsi pulnuse ovoce. Konec dokonalejm frankenstajnkam z nalevu a za spanel, ktery chutnaj jak blato; todle jsou stary dobry jahody se vsema nedokonalostma, ale i nejakou chuti.
13.00 V Luppe se uz da plavat; kry roztaly, ale pekelnej vitr zustal. Damske trictvrtiny ovsem odhazuji odev i s predsudky a vesele se rochnaj az dokud je telegrafujici celisti nevyzenou ven.
13.30 Vyzivna hodnota ovoce, je ve srovnani s energetickymi naroky Luppy miziva. Priserky maji hlad. Pro obed i tydenni nakup se zastavujeme na taboristi rimskych legii, kde zrovna campuje francouzsky hypermarket.
14.30 Piknik na sidlisti. Poslednich par tydnu systematicky objevujeme hriste kolem cesty na koniky. Toto je dost vychytany, takze priserky neodolaji a jeste s plnou papulou se vrhaji doviru prolizacek. Kdyz zjisti, ze je tam i jakasi sprcha sirici chladici mlhu, opet odhazuji odev a mlha nemlha, hned jsou mokry jako z Luppy. Stridanim vody, pisku a slunce ziska Liza makeup australskeho domorodce; Evita drzi evropske dekorum (takze si nas nepletou s podezrivanou mensinou). Maminku to nevzrusuje neb na lavicce ve stinu vyhlasila siestu a nevi o svete.
16.30 vyrazime domu
17.30 vykoupane a celkove zcivilizovane priserky v pyzamu okupuji komputer a dopravaj si dvdcka dle vlastniho vyberu. Poruci si k tomu ananas, neb dneska jeste nemely temer zadne ovoce. Vecer uz opravdu nejdeme plavat a do sauny; sobotni tradici presouvame na zitra.
19.30 vypada to nadejne, priserky tuhnou.
20.30 nadeje byly marne. kolotoc pohadek nebere konce.
21.30 vracime se z exilu v kuchyni kam jsme prchli pre nekrestanskymi pozadavky na dalsi rozpravky. Je ticho.
22.30 simuluju cteni, ale ty pismenka mam kazdou chvili dva milimetry od oka. Na New Yorkerovi se blbe spi, tak to vzdavam.
00.30 Slavinka zaklapla notebook, kde smazila prezentaci o opravach krvacejicich trubek v plicich. To uz je ovsem pouze z neoverenych zdroju.

Žádné komentáře: