sobota, května 09, 2009

Strajk

Socialniho smiru v Dolnich Uhrach ubyva a stavek pribyva. Obcas se provozovani tohoto francouzskeho narodniho sportu projevi i u nas doma. V patek nam stavkovaly tety v materske skolce. Sice spis proto, ze stavkovali i zeleznicari a dojet rano do prace se dalo tak na kole ci na pramici po Dunaji. Na druhe strane vsechny tety musi bydlet na periferii predevsim proto, ze je bidne platej. Tak mozna to nebylo jen kvuli tem zeleznicarum.
Bud jak bud, mama musela v patek odoperovat 10 lidi, neb vsichni muzsky kolegove zmizeli na machoidni chlastaci konferenci na Balatonu. Tata zase mel bavit americkou akreditacni komisi, ktera prave campuje na CEU. Z toho vyplynula otazka, jiz se v Cechach rika nerudovska. Kam s priserama?
Jeste stesti, ze Ceskoslovensko na konci valky zapsali na seznam viteznych spojencu. Diky tomu muzeme, narozdil od madarskych ci rakouskych sousedu, slavit konec valky celej den. Deda tak mohl zaskocit za strajkujici tety. Cely den parili na Lodenicnim ostrove na Dunaji. Deda studoval vnucky opravdu dusledne skrze objektiv, tak muzete ted taky.

Žádné komentáře: